Kurtsan pajassa intohimosta tuli samalla työ

 

Kuinka intohimon kohteesta sitten tulikin työ. Helppoa: 13-vuotias kitaristi päättää korjata hajonneen vahvistimensa "ihan ite". Homma onnistui ja kipinä syttyi. Pienen kärvistelyn jälkeen siirryttiinkin insinöörikouluun ja koulun jälkeen työelämään elektroniikkasuunnittelijaksi. Työhistoriaan sisältyi audioelektroniikkaa, vahvistintekniikkaa, ammatti- ja hupielektroniikkaa, muutama vahvistimiin liittyvä kansainvälinen patentti, pitkää päivää elektroniikkalabrassa ja lopulta 20:n vuoden työkokemuksen jälkeen yrittäksi.

 

Työn lisäksi elektroniikan vianhausta oli runsaasti kokemusta harrasteissa. Tavaksi oli tullut hankkia kaikki enemmän ja vähemmän tarpeellinen musiikkilaitteisto viallisena ja korjata se priimakuntoon. Korjattuja laitteita oli vuosien varrella kerääntynyt jo kokoelmaksi kutsuttava määrä. Kotisivujen kuvat kertonevat harrasteen vakavuusasteen. Suurin osa laitteista on viallisina hankittu. Erityisesti kitaravahvistimet ovat rakkaita. Vahvistimia korjatessa ei kuitenkaan ainut tärkeä asia ollut toimimaan saattaminen, vaan myös matkan aikana opittu vahvistintekniikan historia, kytkentöjen kehitys ja muutosten syyt, kytkentöjen toiminnan syvällinen ymmärtäminen, komponenttitekniikan ja toteutustapojen evoluutio sekä tietysti eri asioiden vaikutus soundiin. Viimeinen tosin vakavoitettuna realimaailmaan ehkäpä insinööritaustasta johtuen.

 

Työssä hankittu osaaminen, perintönä saatu kädentaito ja harrasteena älytön musiikkilaitteiden paijaaminen. Tässäpä niitä seikkoja, jotka olivat tuuppimassa kohti Vahvistinpajan perustamista. Nyt neljännesvuosisadan aikana hankittu musiikkilaitteiden korjauskokemus on tarjolla myös muiden soittajien käyttöön.

 

ESIMERKKEJÄ HUOLTOTÖISTÄ:

 

Perinneputkivahvistimen perushuolto - 2,5h

(Bias-virtojen tarkistus ja säätö, mahdollinen putkien vaihto, potentiometrien ja muiden säätimien ja liittimien puhdistus, irtoavien osien kiinnitysten tarkistus, käyttöjännitekondensaattoreiden mittaus, maadoituksen tarkistus, kaapeleiden vedonpoiston tarkistus, kotelon sisäpuhdistus pölystä ja enimmästä liasta, testaus)

 

Perinnevahvistimen konkkaremppa sisältäen perushuollon - 4h

 

Nappulahirviöputkivahvistimien perushuolto - 3,5h

 

Sähköisten laskutusjärjestelmien käyttämisestä veloitetaan 10€/minuutti.

 

Tuntihinta 90€ (sis.alv.). Osat veloitetaan erikseen sopimuksen mukaan.

Huollon yhteydessä pienet korjaukset sisältyvät hintaan, isommat sovitaan erikseen. Mahdollinen osien metsästyksestä muodostuva lisätyö laskutetaan myös. Korjauksen hinta-arvion tekemisestä esim. vakuutusyhtiölle veloitetaan tuntihinnan mukaan.

Laitteen toimitus Vahvistinpajalle onnistuu myös Matkahuollon tai Postin kautta. Aikataulujen sovittamisen vuoksi yksinkertaisinta on toimitus Matkahuollon toimipisteeseen, josta noudan paketin. Ota yhteyttä ennen toimitusta.

 

Noudosta, paketoinnista ja palautuksesta veloitus 25€ + postikulut.